Bananlapper

IMG_6545
Kaffekos med nystekte bananlapper

Jeg fikk plutselig lyst til å steke lapper. Av en eller annen grunn er det lenge siden sist jeg har gjort det. Jeg tenker på lapper som et bakverk som lages for å spises med en gang, hvis det kommer kaffegjester på besøk, eller hvis ungene er sultne og har lyst på noe godt. Nå hadde jeg kakedeig til bananbrød klar, så hvorfor ikke prøve å steke lapper av noe av deigen. Det ble absolutt vellykket. Her er oppskriften. Kakedeigen var i utgangspunktet nok til et stort bananbrød. Stekt som lapper bør det bli ca 25 stykker.

250 g fullkorn rismel (her fra Demeter, litt finkornet type)
½ ts natron
½ ts salt
1 ½ ts bakepulver
½ ts kanel
½ ts muskat
2 egg
250 g most moden banan (uten skall)
120 g sukker
50 g olje

Bland mel, salt, bakepulver, natron og krydder. Visp sammen egg, banan, sukker og olje i en bolle for seg. Bland forsiktig med melet. Ikke rør mer enn nødvendig. Når alt er blandet sammen må du slutte å røre, så du ikke mister luft.

Bananlapper: Ha olje i en varm stekepanne. Legg en god skje av deigen i stekepannen, med god avstand. Stek lappene ca 2 min på hver side.

IMG_6552
Bananbrød, bananmuffins eller bananlapper laget av samme kakedeig.

Bananuffins: Sett ovnen på 180 gC. Plasser papirformer i ett eller to muffinsbrett. Fordel deigen i formene. Formene skal være 2/3 fulle. Det er nok til 12 store eller 18 mindre muffins.

Bananbrød: Sett ovnen på 180 g C. Smør en brødform med olje.Hell røren i formen. Stek ved 180 gC i 50 minutter, eller til en kniv kommer tørr ut av kaken. Det kan ta ganske lang tid å få et bananbrød gjennomstekt, det kommer an på formen du bruker, og stekeovnen.

Disse kakene er glutenfri og melkefri. Hvis du ikke har rismel, kan du bruke glutenfri melblanding istedet. Hvis du tåler hvetemel, kan du erstatte rismelet med 275 g hvetemel.

Blogginnlegg av Anne Spurkland, publisert 12. oktober 2014

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen
0 Shares
Tweet
Pin
Share