Petits fours I

petits-fours-I

Petits fours I: Minimuffins med bringebærkrem

Franskmennene er spesialister på å lage små, fylte kaker. Petits fours. Selv om jeg er en stor kakemons trenger jeg ikke store kakestykker. Petits fours holder lenge. Bare det er mange nok av dem da…

Her har jeg forsøkt meg på å lage små muffins med hvite linser (urad). Jeg har brukt split-linser uten skall.

Urad-kakehummus:

Spliitede uradlinser uten skall skal kokes i ca 30 minutter, og vil øke sin vekt tre ganger. Gjør slik: Vei opp 100 g linser. Skyll dem i vann et par ganger, vei dem på nytt, og ha i mer vann til linser og vann til sammen veier 350 g. Gi linsene et oppkok. Småkok under lokk ved svak varme i 30 min eller til linsene er møre. Tilsett litt mer vann om nødvendig. Når linsene er ferdig kokt skal det ikke være noe ekstra vann å helle av. Sjekk at vekten nå er ca 300 g. Kjør linsene i blender til de er helt finmost. Det du ikke bruker med en gang kan fryses ned til senere bruk.

Små muffins (ca 15 stykker):

50 g eplemos (kokt eple uten sukker)
100 g urad-kakehummus
35 g olje
75 g sukker
1/4 ts salt
45 g finmalt rismel eller glutenfri melblanding
1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukker

Kjør eplemos, urad, olje, sukker og salt i blender til alt er godt blandet. Ha i rismel, bakepulver og vaniljesukker. Kjør blenderen litt til. Skrap ut blandingen og ha den over i en sprøytepose med rund tupp (ca 0,5-1 cm åpning). Fordel deigen i små muffinsformer. Stek kakene ved 180 gC i 12-15 minutter, til en pinne stukket i en av kakene kommer tørr ut. Avkjøl kakene og pynt dem med muffinskrem:

Muffinskrem:

50 g bringebærmos eller annen fruktmos
1/2 ts Certo frysepulver (8 g)
75 g melis
75 g melkefri margarin eller kakesmør

Bland Certo frysepulver med litt av melisen. Dryss over bringebærmosen og bland godt. La blandingen stå og hvile en stund. Jo lenger jo bedre, gjerne over natt hvis du har tid. Visp sammen melkefri margarin med melis til det blir en luftig krem. Visp inn bringebærmosen litt etter litt. Ha kremen i en sprøytepose med stjernetupp og sprøyt fine topper av krem på de små muffinsene.

Disse kakene er glutenfrie, melkefrie, eggfrie. Hvis du bruker kakesmør eller vegansk margarin (uten tilsatt vitamin D som kommer fra dyr) er det også veganske. Hvis du tåler hvetemel kan 45 g rismel byttes ut med 50 g hvetemel. Hvis du ikke får tak i urad-linser, kan du bruke kakehummus laget av kokte kikerter eller hvite bønner istedet.

Blogginnlegg av Anne Spurkland, publisert 15. mai 2018

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *