Studentmuffins

Muffins uten egg, melk og gluten

Recipe by www.friekaker.noCourse: DessertDifficulty: Easy
Prosjoner

12

muffins
Forberedelsestid

30

minutes
Steke tid

30

minutes

Dette er en grunnoppskrift på muffins uten egg og melk, som enkelt også kan bakes uten gluten.

Dette trenger du:

  • 100 g eplemos (kokt eple uten sukker)

  • 200 g kokte kikkerter, gjerne fra boks

  • 75 g olje

  • 150 g sukker

  • 1/2 ts salt

  • 120 g hvetemel (evt 100 g finmalt rismel eller glutenfri melblanding)

  • 1 ts bakepulver

  • (1 ts vaniljesukker eller annen smakstilsetning)

  • (rosiner)

  • (hakkete mandler)

Slik gjør du:

  • Hvis du bruker kikerter fra boks, hell av laken og ta vare på den (kan fryses). Dette er Aquafaba som er en super eggerstatning for endel baking og matlaging.
  • Plasser 12 papirformer i muffinsbrettet.
  • Sett ovnen på 220 gC.
  • Vei opp eplemos, kikkerter, olje og sukker i kolben til hurtigmikseren. Nullstill mellom hver gang. Ha i salt. Kjør til det er blitt en jevn og luftig krem.
  • Bland mel, bakepulver og vaniljesukker, ha i kikkertemosen og kjør hurtigmikseren litt til. Ikke overdriv, du vil beholde mest mulig av luften i deigen
  • Fordel røren med skje i muffinsformene. Strø eventuelt over litt rosiner eller hakkete mandler.
  • ett brettet inn i ovnen, stek i 2-3 minutter ved 220 gC, skru ned varmen til 180 gC og stek i 15-20 minutter til.

Notes

  • Hvis du bruker kikerter fra boks, bør du skylle dem, gi dem et raskt oppkok i rikelig med vann, og skylle dem på nytt i kaldt vann før du bruker dem til baking, for å unngå eventuelt ekstra smak fra ertene.

Skroll til toppen